Από τη Γη στη Σελήνη

Έτος παραγωγής: 2013 ‧ Κωμωδία ‧ 87 λεπτά

Σενάριο, σκηνοθεσία, animation: Άγγελος Σπάρταλης
Μουσική: Ζηνοβία Αρβανιτίδη
Τραγούδι: Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης

Φωνές:
Μάνος Βακούσης
, Αλέξανδρος Λογοθέτης,
Στράτος Τζώρτζογλου
, Δημήτρης Σταρόβας κ.α

Σχεδιασμός ήχου: Λουκάς Μεσσηνέζης
Ηχοληψία: Κώστας Τυμπακιανάκης
Μοντάζ: Γιώργος Πατεράκης

Παραγωγοί: Άγγελος Σπάρταλης & Αγγελική Σβορώνου
Συμπαραγωγός: Πάρις Καραγιώργος, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Παραγωγή: Wish You Luck film productions (c)2013

Στην Αμερική του 1869, 100 χρόνια δηλαδή πριν την προσσελήνωση του Apollo 11, oι πολεμοχαρείς κλαίνε τη μοίρα τους γιατί ο πόλεμος έχει τελειώσει και έχουν πέσει όλοι τους σε απραξία. Αναπολούν το ένδοξο παρελθόν και νιώθουν άβολα με τα πένθιμα ρούχα που παλιώνουν αχρησιμοποίητα στις ντουλάπες και το μπαμπάκι που ξαναφυτρώνει στα χωράφια, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Βερν!

Τότε ακριβώς έρχεται ο πρόεδρος του Τηλεβολικού Συλλόγου, ο σοφός Ίμπεϋ Μπαρμπικάν να δώσει τη λύση ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για τη ρήψη μίας οβίδας από τη Γη στη Σελήνη, πράξη που θα αποτελέσει και την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία τού ανθρώπου με τον δορυφόρο της Γης και θα δοξάσει και τις 36 Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα πέρατα του πλανήτη.

Ένας άσπονδος εχθρός του προέδρου αλλά και ένας παράξενος Γάλλος που θα απαιτήσει και τελικά θα πετύχει να μπει μέσα στην οβίδα για να πάει στη Σελήνη, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που κάνουν τη συνέχεια συγκινητική και ταυτόχρονα σπαρταριστική.

Author

Ο δημιουργός τής ταινίας αφιερώνει τη συγκεκριμένη προβολή “στον Λεωνίδα τον Τριανόν από το Λεωνίδιο, στον κατά κόσμο Λεωνίδα Παπαγεωργίου, του οποίου αυτή η ταινία υπήρξε η τελευταία που διένειμε στη σύντομη αλλά πολύ χρήσιμη ζωή του“.

Περισσότερα: http://www.spartalis.gr/moon