Μπάμπης Παυλόπουλος – Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση

Ο Μπάμπης Παυλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Πειραιά, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε επαγγελματικά και με τη φωτογραφία. Από νωρίς ξεκίνησε μία προσπάθεια γνωρίμιας με την ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καθώς και μία καταγραφή μέσω του φωτογραφικού φακού των εναπομείναντων δειγμάτων αυτής. Η προσπάθεια αυτή, πέρα από το δομημένο περιβάλλον, επεκτάθηκε και στο φυσικό, σε τόπους που αποτελούν τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας.

Έχει συνεργαστεί με τα ταξιδιωτικά περιοδικά «Explore Nature», «Γεωτρόπιο», και «Ελληνικό Πανόραμα».

Έχει εκδώσει τα βιβλία : «Πύργοι και Οχυρές Κατοικίες της Πελοποννήσου, 15ος – 19ος αιώνας» ( μελέτη – λεύκωμα ), «Λίμνη Κερκίνη» και “Μοναστήρια στην Ελλάδα, 15 αιώνες ιστορίας και αρχιτεκτονικής”. Επίσης, τα ημερολόγια – λευκώματα : «Ελληνικοί Υγροβιότοποι» για το 2009, «Των Ελλήνων Οικισμοί» για το 2010, «Ορέων Περίηγησις» για το 2011, καθώς και τα επιτοίχια ημερολόγια : «Μοναστήρια της Πελοποννήσου» για το 2008, «Πετρογέφυρα» για το 2009, «Ευρωπαϊκά Μεσαιωνικά Κάστρα» για το 2012, “Στιγμές Ελλάδας” και “Αγριολούλουδα” για το 2013.

Περισσότερα: www.iconstravel.com

“Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική των Πυργόσπιτων της Πελοποννήσου”

Η έκθεση φωτογραφίας του Μπάμπη Παυλόπουλου θα γίνει στις 3, 4, 5 Ιουλίου 2015 στην αυλή του Αρχοντικού Χατζηπαναγιώτη, με θέμα αυτήν ακριβώς την Πελοποννησιακή παράδοση. Μοναστηριακοί πύργοι, οχυρές κατοικίες και αρχοντικά, αλλά και μανιάτικοι πολεμόπυργοι, καθώς και γωνιές από τις μικρές πατρίδες της Πελοποννήσου, είναι μερικές από τις εικόνες που θα γεμίσουν τους χώρους του Αρχοντικού Χατζηπαναγιώτη, το οποίο, αποτελώντας ένα ιδανικό σκηνικό παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, θα συμπληρώνει την έκθεση με τον πιο ζωντανό τρόπο.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 20:00, στη βοτσαλωτή αυλή του ξενοδοχείου, ο Μπάμπης Παυλόπουλος θα μιλήσει με θέμα:

«Η Παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Πελοποννήσου και η θέση της Τσακωνιάς και του Λεωνιδίου μέσα σε αυτή».

Ένα λεκτικό ταξίδι από τα καλύβια και τα μακρυνάρια της Πελοποννησιακής παράδοσης έως τους επιβλητικούς Τσακώνικους αρχοντικούς πύργους, μοναδικά σύμβολα μίας πλούσιας δωρικής απλότητας.

Διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων: Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη

Με την υποστήριξη του Μελιτζάzz 2015.