Background

1 – 5 Ιουλίου, Λεωνίδιο

Mελιτζάzz 2020

Γυναικεία Υπόθεση!

* * * * * *

! Αναβάλλεται λόγω κορωνοϊού το Μελιτζάzz Festival. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!* * *

Καλλιτέχνες

* * *
* * *

Καλωσήλθατε

* * *

 
 
 
 
Θα θέλαμε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, αλλά μερικές φορές δε μπορούμε να ελέγξουμε τις εξελίξεις.

Το Μελιτζάzz πέφτει θύμα του Κορονοϊού, όπως και τόσα άλλα φεστιβάλ και διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο.

Εμείς  παρόλη την αναστάτωση παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα ταξιδέψουμε ξανά στην τσακωνική γη και θα σμίξουμε σε τραπέζια χαράς και γιορτής με οδηγό τη μουσική.

Δε μπορούμε όμως και να μην αποχαιρετήσουμε τις τζαζ γυναίκες μας, τις οποίες δεν προλάβατε καν να γνωρίσετε, με μια δόση χιούμορ από αυτές που ξέρει καλά το Μελιτζάzz.  Περάσαμε μαζί τους ωραίες στιγμές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ας είναι…

Έχουμε ήδη ξεκινήσει να σκεφτόμαστε τα επόμενα βήματα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Ιούλιο του 2021.

Σ’εμέ αούντε ταν άβα χρονία!!!

Καλέ καουτσαίρι με ’γεία!!!

 

Μελιτζάzz
Στα σοκάκια και τις πλατείες, στα 200 ετών αρχοντικά και τα πυργόσπιτα του Λεωνιδίου θα μας περιμένουν πολλές συναυλίες, από jazz και βαλκανικές μουσικές μέχρι rock και παραδοσιακά, εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, κινηματογράφος, περιήγηση και ξεναγήσεις, τοπικές γεύσεις, γαστρονομικές απολαύσεις και κεράσματα με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα και τις λιχουδιές της περιοχής.
Το φεστιβάλ συνεχίζει για 15η χρονιά να υπόσχεται εκπλήξεις και ανατροπές στους επισκέπτες της όμορφης αρκαδικής πόλης. Από την Τετάρτη 1 ως την Κυριακή 5 Ιουλίου το Μελιτζάzz 2020 σας προσκαλεί στην ατμόσφαιρα και τον πολιτισμό του Λεωνιδίου.

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef συνεισφέρουν στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη του Λεωνιδίου, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

Αφορμή και οδηγός η περίφημη Π.Ο.Π. τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου.
Το Λεωνίδιο και η Τσακωνιά γιορτάζουν, προβάλλοντας τις σπάνιες ιδιότητές τους, την τσακώνικη γλώσσα με τα θεμέλιά της στη δωρική διάλεκτο, τον τσακώνικο χορό με τις ρίζες του στους μύθους του Απόλλωνα και του Θησέα, την τοπική παράδοση και φιλοξενία αλλά και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.
Η θεματολογία του φεστιβάλ έχει ως σήμερα φιλοξενήσει και παρουσιάσει ρεμπέτικο, oriental, flamenco, σέρβικα χάλκινα, gypsy swing, jazz, βαλκανικά, κυπριακά, ταραντέλα, οπερέτα, latin, samba, tango, salsa, capoeira, maculele, fusion, χορωδίες, φιλαρμονικές, χορευτικές ομάδες και συλλόγους, κινηματογραφικές προβολές και πρεμιέρες και πολλά άλλα.

Διοργάνωση: Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.E.
Σχεδιασμός και καλλιτεχνική διεύθυνση: Χριστιάνα Μπόλη, Ευδοκία Λουκέρη

Υπό την αιγίδα

ΥΠΤΟ GR

 Χορηγοί

MT Alfa_Logo OIKOM TETRAGON

 

Επικοινωνία

ERT-Tripoli DRT NOTOS PRESS NOTOS RADIO έπαθλο Fly e_gi_logo ELEFTHERIA Kynoyria LEONIDION

Υποστήριξη

ΤΡΙΑΝΟΝ tsakonian Χορευτικό Συγκρότημα Λεωνιδίου noname local logo-2monemvasia.winery--530x530 Logo Agroktima logo_for_site-page-001 Logo Ελαιώνα XATZIPANAGIOTI logo xioti Ζυγούρης local local Σ.Ο.Κ
local

Διοργάνωση

DHMOS PARNON PARNON