“Γωνιές του Λεωνιδίου”, Έκθεση φωτογραφίας της Ντίνας Βιτζηλαίου

Η Ντίνα Βιτζηλαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία στη σχολή Δοξιάδη. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως φωτογράφος και γραφίστας Το 2006 παίρνει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει την Αθήνα, επιλέγοντας να εγκατασταθεί μόνιμα στα αγαπημένα της Πούλιθρα. Και τότε το μεράκι της φωτογραφίας “έδεσε” με το αστείρευτο φωτογραφικά τοπίο του Λεωνιδίου και των Πουλίθρων. Το 2009, προκειμένου να “στεγάσει” και να κοινοποιήσει το πλούσιο φωτογραφικό της υλικό, δημιούργησε το ιστολόγιο “Λεωνίδιο-Πούλιθρα” http://poulithragr.blogspot.gr/ το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα, κάνοντας αξιοσημείωτα αφιερώματα σε διάφορα θέματα από το Λεωνίδιο, τα Πούλιθρα και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας.

“Γωνιές του Λεωνιδίου”, Έκθεση φωτογραφίας, Μελιτζάzz 2016

Πέρα όμως από την αποτύπωση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής, η Ντίνα Βιτζηλαίου θέλησε να συνδέσει τις φωτογραφίες με την παρελθόν αυτού του τόπου και κυρίως του Λεωνιδίου, της ψυχής της Τσακωνιάς, με τις ανεξάντλητες αναφορές που δίνουν η σπουδαία αρχιτεκτονική του, τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις του και η πλούσια ιστορία του τόπου, πιθανόν άγνωστη σε πολλούς.
Αυτή είναι η αφορμή της έκθεσης “Γωνιές του Λεωνδίου”, προκειμένου οι επισκέπτες του φετινού Μελιτζάzz να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν μέσα από την φωτογραφική ματιά της Ντίνας Βιτζηλαίου τις ιδιαίτερες γωνιές  του Λεωνιδίου.

Περισσότερα:
Web site: http://poulithragr.blogspot.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/leonidio.poulithra/