Παιδικές εξερευνήσεις και παιχνίδια

Ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο του Λεωνιδίου για τους μικρούς μας φίλους.

Εξερευνούμε το Λεωνίδιο παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια στις γειτονιές και τα σοκάκια. Με οδηγούς τη Θώμη Ρουσάλη και την ομάδα “Κούε & Κατσούα” και επιβάτες μικρούς και μεγάλους, ξεκινάμε ένα ταξίδι στα σοκάκια του Λεωνιδίου. Εξερευνούμε, παίζουμε, μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του παρελθόντος και τις ομορφιές της πόλης μας!

Τσακώνικα Παιχνίδια με διαδρομές έκπληξη!!

Περπατάμε στις πάνω γειτονιές, βλέπουμε τα αξιοθέατα, λύνουμε γρίφους, παίζουμε παραδοσιακά παιχνίδια και παίρνουμε μελιτζαΖΖοδωράκια!!!!!

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Δημαρχείου.

Τετάρτη 6/7, ώρα 19:30: Περπατάμε και παίζουμε κουτσό
Πέμπτη 7/7, ώρα 19:30: Περπατάμε και παίζουμε τοκαμάδα
Παρασκευή 8/7, ώρα 19:30: Περπατάμε και παίζουμε χιούρακα
Σάββατο 9/7, ώρα 19:30: Περπατάμε και παίζουμε “Κούε & Κατσούα” στην αυλή του Πύργου Τσικαλιώτη, μαθαίνοντας και αγαπώντας τα ζώα.
Κυριακή 10/7, ώρα 19:30: Περπατάμε και παίζουμε τενεκάκια – μελιτζανοδρομίες.

Θώμη Ρουσάλη

Η Θώμη Ρουσάλη γεννήθηκε στο Λεωνίδιο. Σπούδασε στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Πατρών. Από μικρή της άρεσε να παίζει και να ζωγραφίζει, γι’ αυτό και το έκανε επάγγελμά της. Ασχολήθηκε με το θεατρικό παιχνίδι, μαγεμένη από την τέχνη του, τις μουσικές, τις κινήσεις, τα χρώματα, τα συναισθήματα και τη χαρά των παιδιών. Θέλοντας να ολοκληρώσει την παιδική ευτυχία, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική έχοντας για καμβά της τα πρόσωπα και τα σώματα των μικρών της φίλων (body painting) αλλά και των μεγάλων φίλων της, που συνεχίζουν να είναι παιδιά!
Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού (Πολύτεχνο- Χώρος Παιδικής Καλλιτεχνικής Αγωγής) και Μονοετές Πρόγραμμα «Θεατρικό Παιχνίδι και Παιδαγωγική Θεάτρου» (Σχολείο Παιχνιδιού).

Έχει συμμετάσχει:

  • Ως εμψυχώτρια στη Θεατρική Διαδραστική Παιδική παράσταση «Ο κύκλος του Νερού» (Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σεπτέμβρης 2015) και στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (Δεκέμβρης 2015) του Δήμου Ανατολικής Μάνης
  • Ως αφηγήτρια και εμψυχώτρια στη Διαδραστική αφήγηση παραμυθιού, στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νότιας Κυνουρίας (Δεκέμβρης 2015)

Συμμετέχει σε εκδηλώσεις (πολιτιστικές, παιδικά πάρτυ, γιορτές) ως face painter entertainer.

Κούε και Κατσούα

ασδφ

Είμαστε μία ομάδα εθελοντών με κοινή την αγάπη μας για τα ζώα. Καταγόμαστε ή ζούμε στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και αποφασίσαμε να μαζευτούμε για να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε πιο οργανωμένα τα προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή μας. Η ομάδα μας έχει σαν πρωταρχικό στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών μας σε θέματα που αφορούν τα αδέσποτα και τα κατοικίδια της περιοχής μας. Τα χρήματα συγκεντρώνονται από δωρεές και bazaar δίνονται σε εμβόλια- περίθαλψη- τροφές και στειρώσεις.
Είμαστε ανοιχτή ομάδα και κάθε συμπολίτης μας είναι ευπρόσδεκτος.

Σάββατο 9/7, 19:30: Παιδική Δραστηριότητα από “Κούε και Κατσούα” στην αυλή του Αρχοντικού Τσούχλου – Τα ζώα είναι φίλοι μας και συγκάτοικοί μας στον πλανήτη. Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε για τα ζώα!

Φίλοι για Πάντα!!!
Τα παιδιά αγαπούν ιδιαιτέρως τα ζώα και παρότι έχουν εντελώς διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ τους επικοινωνούν θαυμάσια!
Ένα ζωάκι είναι ένας καλός προστάτης, πιστός σύντροφος, σπουδαίος σύμμαχος, εξαιρετικός συμπαίκτης, ακούραστος εξερευνητής και παντοτινός φίλος!
Ελάτε να γνωρίσουμε καλύτερα τα ζωάκια, κατοικίδια και αδέσποτα!
Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνω να σέβομαι, να φροντίζω, να νοιάζομαι, να προστατεύω, να συμβιώνω και να αγαπώ – πραγματικά- τα ζωάκια.
Ας κάνουμε σύντροφο στον μικρόκοσμό μας ένα ζωάκι!