Η Εύθυμη Χήρα

Ένα εντελώς πρωτότυπο θέαμα!

Οι πασίγνωστες μελωδίες από την διάσημη οπερέττα του Ούγγρου συνθέτη Franz Lehar  θα πάρουν σάρκα και οστά μέσα στα σοκάκια του Λεωνιδίου, σε μία εναλλακτική και διαδραστικού χαρακτήρα εκδοχή. Διακεκριμένοι ‘Ελληνες λυρικοί καλλιτέχνες της ‘Οπερας που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μας ταξιδέψουν στην ατμόσφαιρα του Παρισιού του 19ου αιώνα, ζωντανεύοντας μιαν άλλη εποχή με νοσταλγία, ίντριγκες, ρομαντισμό, έρωτα και.. σαμπάνια!
Ελάτε να στροβιλιστούμε όλοι μαζί στους ρυθμούς του βιεννέζικου βάλς αλλά και του παρισινού καν-καν.
Κι αν η εύθυμη χήρα είναι τόσο εύθυμη και μοιράζει εκατομμύρια, τότε όλοι επάνω της και.. καλή τύχη!

FRANZ LEHAR, Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ

Ο Δεκέμβριος του 1905 χαρίζει στον 20ο αιώνα την Εύθυμη χήρα του Λέχαρ, που θ’αποδειχθεί η δημοφιλέστερη οπερέττα του αιώνα. Ο δημιουργός της σίγουρα δεν θα φανταζόταν την επιτυχημένη διαδρομή του έργου αλλά ούτε και την διαχρονικότητά του! Το πρώτο ανέβασμα του έργου μάλλον δεν είχε θερμή υποδοχή, στην πορεία όμως εξελίχθηκε σε πρότυπο του είδους. Ο Λέχαρ πολύ σύντομα συγκαταλέχθηκε ανάμεσα στους πλουσιότερους συνθέτες του αιώνα, αφού κατάφερε με τόση μαεστρία να συνδυάσει στο έργο του αυτό τον πανευρωπαικό αέρα, το πνεύμα της Βιέννης των Αψβούργων, την παρισινή ατμόσφαιρα στη στροφή του 19ου αιώνα και την αισθητική της Εδουρδιανής εποχής. Καμία δεν διέθετε τον μελωδικό πλούτο, τη χορευτική και τραγουδιστική διάθεση των διαδοχικών βάλς, τη λάμψη αλλά και την ανάλαφρη ερωτική ατμόσφαιρα!
Η Εύθυμη χήρα είναι μια από τις οπερέτες που έχουν παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Στο Παρίσι, μετά την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων στο Παλαί Γκαρνιέ, οι Γάλλοι θεατές την χαρακτήρισαν «très Parisienne». Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για τελευταία φορά το 2012 από την Εθνική Λυρική Σκηνή, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Η υπόθεση του έργου αφορά τη νέα, όμορφη και πλούσια χήρα Άννα Γκλάβαρι από το υπερχρεωμένο κρατίδιο Ποντεβέντρο των Βαλκανίων. Ο βαρόνος Ζέτα, πρέσβης του Ποντεβέντρο στο Παρίσι, πρέπει οπωσδήποτε να την πείσει να παντρευτεί εκ νέου συντοπίτη της, διαφορετικά η κληρονομιά της, τόσο απαραίτητη στο κρατίδιο, θα χαθεί. Ρίχνει στη μάχη τον γοητευτικό κόμη Ντανίλο Ντανίλοβιτς. Υπήρξε παλιός έρωτας της Άννας κι έτσι τα συναισθήματα που ξαναζωντανεύουν και από τις δύο πλευρές είναι αληθινά. Αν και η αποστολή του Ντανίλο θα αποδειχτεί αρκετά περίπλοκη, το τέλος θα είναι αίσιο.

Βιογραφικά των συντελεστών της παράστασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.