Στον αστερισμό της τσακώνικης μελιτζάνας

Η όμορφη εξοχή του Λεωνίδιου θα επέτρεψε να αγναντέψουμε τα αστέρια στον καθαρό ουρανό του, μέχρι και στο κέντρο του γαλαξία, εκεί που στοχεύει το βέλος του Τοξότη. Η βραδιά συμπεριέλαβε δύο (!) παραμυθένιες ουρανογραφίες (αντίστοιχο του γεωγραφία) μέσα από τις οποίες μάθαμε εύκολα και απλά να αναγνωρίζουμε τους βασικούς αστερισμούς με βάση την θέση και το σχήμα τους.

Μέλη της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ» μας αφηγήθηκαν τους μύθους που κρύβονται πίσω από τους αστερισμούς με ιστορίες που πάνε πίσω στο βάθος των χρόνων και φθάνουν έως το Ελληνικό Δωδεκάθεο, τους αρχαίους Αιγύπτιους, Βαβυλώνιους και Κινέζους.

Ο Αστρονομικός αυτός σύλλογος αποτελείται από ερασιτέχνες οι οποίοι, σηκώνοντας τα μάτια τους ψηλά στον ουρανό, βρήκαν έναν συναρπαστικό κόσμο. Χαρακτηρίζονται για την βαθιά τους αγάπη για την αστρονομία και την έντονη δραστηριότητά τους στον χώρο.

Δείτε δείγματα φωτογραφιών των μελών του συλλόγου:

 

Οι Διόσκουροι Σπαρτιάτες μυθολογικοί ήρωες Κάστορας και Πολυδεύκης έδωσαν τα ονόματά τους στον σύλλογο “ΔΙΟΣ ΚΟΥΡΟΙ”. Τα μέλη του συλλόγου θα μας μιλήσουν για πολλούς μύθους, για την κατάρα που βασανίζει την Μικρή και την Μεγάλη Άρκτο, την ιστορία της ταλαιπωρημένης Βερενίκης, την συγκινητική μουσική του Ορφέα που εξυμνεί τον έρωτα και την αληθινή αγάπη και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.