Γιώργος Καλογήρου

Ο [label style=”2″]Γιώργος Καλογήρου[/label] γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981. Απο την ηλικία των οκτώ ετών παρακολούθησε μαθήματα βιολιού με τη Γεωργία Ορφανού και μετά στο Εθνικό Ωδείο με τον Δημήτρη Πετρίδη με τον οποίο παρακολούθησε και ανώτερα θεωρητικά. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών στο λαούτο, δημοτικό τραγούδι, θεωρία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής και στη βυζαντινή μουσική (πτυχίο, δίπλωμα) στη σχολή βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής[label style=”5″]”Eν Χορδαίς”[/label]  στη Θεσσαλονίκη.
Παρακολούθησε επίσης μαθήματα κρητικού λαούτου με τον Γιώργη Ξυλούρη, σεμινάρια για ούτι με τον Mehmet Bitmez και βιολιού με τον Baki Kemanci, και σεμινάρια σύνθεσης και ενορχήστρωσης με τον Ross Daly.
Υπήρξε μέλος και σολίστ της χορωδίας νέων [label style=”5″]”Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος” [/label] Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει ως ερμηνευτής στις δισκογραφικές δουλειές: «… και τα μάτια τους στάζουν Καππαδοκία» σε μουσική Χρυσόστομου Σταμούλη και ποίηση Γιώργου Θέμελη και Κυριάκου Χαραλαμπίδη, «Το τραγούδι του ερωδιού» σε μουσική και στίχους Χρυσόστομου Σταμούλη, και «Χώρας Ιστόρηση» σε μουσική Μιχάλη Χριστοδουλίδη και ποίηση Ευρυδίκης Περικλέους-Παπαδοπούλου. Συνεργάστηκε επίσης με το συνθέτη Χρήστο Λεοντή.
Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ντοκυμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές.
Η πρώτη του δισκογραφική κυκλοφόρησε το 2009 με τίτλο: [label style=”5″]«Καλά το λεν για το φεγγάρι…»[/label]  σε στίχους του ιδίου, Παναγιώτη Θωμά και σε ποίηση Κώστα Μόντη, Κυριάκου Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Πασιαρδή, Βασίλη Μιχαηλίδη και Στασίνου. Στο δίσκο αυτό συμμετείχαν ο συνθέτης Χρυσόστομος Σταμούλης, ο Γιώργης Ξυλούρης, η Μαρία Παπαλεοντίου, ο Παναγιώτης Θωμάς και οι Βόρειοι Εταίροι. Το 2010 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο: «Ο τεπάρισσος» σε ποίηση Γιάννη Κυπρή, στην οποία συμμετείχε η Σοφία Παπάζογλου.
Με το μουσικό σχήμα[label style=”5″] «Ενδοχώρα»[/label] , που έφτιαξε με συνεργάτες του, παρουσίασε τα τραγούδια του σε συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία.
Το Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε με συναυλία στη Λευκωσία την τελευταία του συνθετική δουλειά με τραγούδια σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη.
Εργάζεται ως καθηγητής μουσικής σε ιδιωτικό σχολείο στην Κύπρο.