Γιώργος Παπαδογιάννης, Έφη Σαράντη – “Από τον Μάρκο στον Χιώτη”

Aπό το 1993 ο Γιώργος Παπαδογιάννης και η Έφη Σαράντη άρχισαν να ασχολούνται με τη ρεμπέτικη μουσική. Χωριστά στην αρχή, εμφανίστηκαν σε πολλούς Αθηναϊκούς -κυρίως- χώρους, συμμετέχοντας σε διάφορες μικρές και μεγαλύτερες ορχήστρες, παίζοντας και τραγουδώντας μπουζούκι και κιθάρα, αντίστοιχα.
Όταν γνωρίστηκαν, το 1996, αποφάσισαν να φτιάξουν το πρώτο τους ντουέτο με μπουζούκι και κιθάρα και μ’ αυτό συνέχισαν να εμφανίζονται επαγγελματικά, αλλά να παρουσιάζουν πολλές “ιδιαίτερες” παραστάσεις.
Οι παραστάσεις τους διακρίνονται από την άριστη επιλογή των κομματιών, μουσικά και στιχουργικά και ηχοχρωματικά ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος των οργάνων που χρησιμοποιούν κάθε φορά, στην πιστότητα όσον αφορά την εκτέλεση στο ύφος, την εποχή και τον χαρακτήρα των κομματιών, αλλά και στην άρτια μουσική εκτέλεση.
Έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές σκηνές και χώρους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Παραστάσεις
“Ρεμπέτικα της β’ πλευράς”(2003): Μια παράσταση αφιερωμένη στα λιγότερο γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια, γνωστών συνθετών , κυρίως από το 1945 ως το ’55. Η παράσταση αυτή παίχτηκε στην Ελλάδα αρκετά χρόνια.
“Ρεμπέτικα με κιθάρες” (από το 2007 και μετά): Η παράσταση αυτή εστιάζει κυρίως στα άγνωστα τραγούδια του Μανώλη Χιώτη ηχογραφημένα την περίοδο 1946-48, με την κιθάρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και σε συνθέτες άλλων επιφανών κιθαριστών της περιόδου όπως ο Κ. Καρίπης, Κ. Σκαρβέλης, Σ. Χρυσίνης και άλλων. Φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα και σε αρκετούς χώρους στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία
“Django Χιώτης-Μανώλης Reinhardt” (το 2008): Δύο μοναδικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία, που κατέθεσαν την άποψη τους για τα κοινά στοιχεία των δυο αυτών διαφορετικών ειδών της ίδιας χρονικής περιόδου.
“Ο ήχος του μπουζουκιού στο πέρασμα του χρόνου από το 1930-1960” (2011): Αφορά το μπουζούκι και την πορεία του από τις πρώτες ηχογραφήσεις του 1930, ως τους δεξιοτέχνες της δεκαετίας του ’50. Φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα και σε διάφορες σκηνές στο Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία (Art Base, De Centrale, CC Muziek Cafe, Rosario κ.α.)

Ημ/νία: Πέμπτη 6/7, ώρα 23:00
Τόπος: Πλατεία 28ης Οκτωβρίου

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

https://www.youtube.com/watch?v=mG-AGch3CNw&feature=youtu.be