Ειρήνη Κωνσταντινίδη Jazz-bound duet

Ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο από πέντε ετών. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Καποδ/κού Παν. Αθηνών και του Ωδείου Athenaeum, με Α’ βραβείο στο jazz τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού και master classes με τραγουδιστές και μουσικούς της jazz. Διδάσκει φωνητική τεχνική, jazz τραγούδι και αυτοσχεδιασμό. Έχει δημιουργήσει πολλά γκρουπ ως leader, τραγουδώντας και ενορχηστρώνοντας jazz standards, στα οποία έχει γράψει δικούς της στίχους.

Με τον Θάνο Χατζηαναγνώστου δημιούργησαν τους The Wonder-fall Quartet, ηχογραφώντας 2 album και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και βραβείο ως το καλύτερο jazz album 2014. Το 2015 εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Athens Technopolis Jazz Festival.

Έχει δημιουργήσει το Jazz-bound Project, ένα πειραματικό project με στόχο να εξερευνήσει τα χρώματα και τις δυνατότητες της φωνής ως αυτοσχεδιαστικό όργανο στη jazz, αλληλεπιδρώντας με διαφορετικούς μουσικούς, με μια έντονα διαλεκτική και αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Ένας από τους μουσικούς που συμμετέχουν στο project είναι ο διακεκριμένος πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος. Το Jazz-bound ντουέτο μεταξύ τους αναδεικνύει τον ήχο, τον λυρισμό και το interplay των δύο μουσικών.

Περισσότερα: