“Μισεμός”: Θέλω να πω μια ιστορία

Το Σάββατο 6 Ιουλίου παρακολουθούμε, ακούμε, διηγούμαστε και καταγράφουμε μνήμες και ιστορίες ξενιτιάς και αποχωρισμού. Έως τότε βιντεοσκοπούμε ιστορίες ανθρώπων όπως εσύ, που θέλουν να καταγράψουν την ιστορία τους.
Ελάτε μαζί μας να ακούσετε, να διηγηθείτε, να καταγράψουμε την ιστορία σας. Αν θέλετε να βιντεοσκοπήσουμε την ιστορία σας για να προβληθεί, τηλεφωνήστε μας στο 27570.22807.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μελιτζάzz 2019 διοργανώνεται το Σάββατο 6 Ιουλίου η εκδήλωση με τίτλο «Μισεμός» στη Φάμπρικα πολιτισμού, στις 20.30. Θα προβληθούν μερικές μικρές βιντεοσκοπημένες ιστορίες από τα παλιά χρόνια, συγκινητικές, αστείες, καθημερινές, παράξενες.

Το σημαντικό κομμάτι όμως θα είναι οι ιστορίες που θα διηγηθούν οι συμμετέχοντες.

Ο τίτλος του φετινού φεστιβάλ είναι MELITZAZZ 2019 BITTERSWEET και το θέμα του επικεντρώνεται στο γλυκόπικρο συναίσθημα που αφήνει ο αποχαιρετισμός και ο αποχωρισμός και που συντηρεί η ελπίδα της επιστροφής και της αντάμωσης. Στην ιστορία του Λεωνιδίου και της Τσακωνιάς άνθρωποι έχουν βιώσει τον αποχωρισμό, αφήνοντας πίσω τη ζωή τους, τον τόπο τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τους νοσταλγούν. Μετανάστευση, εμπόριο, πόλεμος, παντρειά, θάνατος αλλά και επιστροφή, αντάμωση, γέννηση είναι λόγοι που πλέκονται γύρω από το γλυκόπικρο συναίσθημα της ζωής. Πολλές οι ιστορίες που δεν πρέπει να χαθούν, πολλές οι μαρτυρίες που βρίσκονται κρυμμένες στις ψυχές και στις βαλίτσες των ανθρώπων, πολλές οι ερμηνείες πίσω από παλιές φωτογραφίες και αντικείμενα.

Σας περιμένουμε μαζί με την ιστορία σας, μαζί με τη βαλίτσα σας, στην εξόρυξη και καταγραφή της ζωντανής μνήμης και ιστορίας, στη διάσωση του πολιτιστικού θησαυρού της Τσακωνιάς.