Prime Moment Quartet

Prime Moment Quartet

Οι Prime Moment Quartet είναι ένα Jazz κουαρτέτο που προσπαθεί με πρωτότυπη ενορχήστρωση να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της χρυσής εποχής της Αμερικανικής Jazz σκηνής στις μουσικές σκηνές της Αθήνας, στην οποία και δραστηριοποιείται. Έχοντας ως κύρια πηγή έμπνευσης τους μεγάλους μουσικούς που ανέδειξαν αυτή τη μουσική αλλά και εισάγοντας νεωτεριστικά στοιχεία από τα προσωπικά ακούσματα των μελών του κουαρτέτου, προκύπτει ένα σύγχρονο πλέον ηχητικό αποτέλεσμα με αναφορές στη σύγχρονη Jazz Ευρωπαϊκή σκηνή αλλά και την Ελληνική μουσική.

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους:

  • Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου – τενόρο σαξόφωνο
  • Αλέξανδρο Τσουγκράνη – Ηλεκτρική Κιθάρα
  • Θοδωρή Μαραϊδώνη – Κοντραμπάσο, Κλαρίνο
  • Βασίλη Γιασλακιώτη – Τύμπανα

Δείτε τους στο Facebook: Prime Moment Quartet

O Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Το 2000 ξεκινά η ενασχόλησή του με τη μουσική. Παίρνει μαθήματα κιθάρας από το Λευτέρη Χριστοφή και παράλληλα μαθήματα σαξόφωνου στη Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Χαϊδαρίου. Το 2003 ξεκίνησε μαθήματα με το σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη και από το 2007 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σύνολα μεταξύ των οποίων οι PMQ. Το 2011 παίρνει μαθήματα από το σαξοφωνίστα Γιάννη Κασσέτα.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και ως αρχικά αυτοδίδακτος συμμετείχε σε κυρίως rock και blues μουσικά σύνολα. Η ενασχόληση του με τη Jazz κιθάρα προέκυψε αργότερα όπου και παρακολούθησε μαθήματα κιθάρας με τον Κώστα Γιάκο. Δραστηριοποιείται μουσικά στην Αθήνα με τους Prime Moment Quartet και άλλα Jazz μουσικά σύνολα και παρακολουθεί πλέον μαθήματα κιθάρας με το Γιώτη Σαμαρά.

Ο Θοδωρής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αρχικά αυτοδίδακτος στην κιθάρα, το 1994 ξεκινά μαθήματα κλασικής κιθάρας στη Μουσική Σχολή Κοντοπεύκου Αγίας Παρασκευής έως και το 2000. Το 2000 δέχεται μαθήματα jazz Κιθάρας από το Γιώργο Γρηγοράκο έως και το 2003. Από το έτος 2007 ασχολείται με τη ρεμπέτικη μουσική, έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς της Αθηναϊκής σκηνής και από το έτος 2008 μελετά μόνος του κοντραμπάσο και από τα τέλη του 2013 με δάσκαλο το Θοδωρή Κουέλη. Παράλληλα ξεκινά μαθήματα κλαρίνου – κλαρινέτου με το Γιάννη Δίσκο. Συνθέτει μουσική για θέατρο και είναι προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.

Ο Bασίλης γεννήθηκε το 1982 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε ηλικία 8 ετών αρχίζει τις μουσικές του σπουδές με κρητική λύρα στο ωδείο του Σπύρου Σηφογιωργάκη όπου και αποφοιτά 6 χρόνια μετά. Επηρεασμένος από τον πατέρα του ξεκινάει την ενασχόληση του με τα τύμπανα. Αρχίζει ιδιαίτερα μαθήματα τυμπάνων με τον Βαγγέλη Τζαγκαράκη στο Ηράκλειο όπου και συμμετέχει σε διάφορα σχήματα ροκ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής. Σπουδάζει στο Modern Music School της Αθήνας, απ’ όπου και αποφοιτά με άριστα. Έχει παρακολουθήσει ιδιαίτερα μαθήματα με τους Νίκο Σιδηροκαστρίτη και Σπύρο Παναγιωτόπουλο. Έχει συνεργαστεί με διάφορα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Θεοδοσία Τσάτσου, Δημήτρη Πουλικάκο κ.ά.) και έχει συμμετάσχει σε διάφορα γνωστά σχήματα ροκ, τζαζ και παραδοσιακής μουσικής, όπως και σε μουσικές θεατρικές παραστάσεις. Τα σχήματα με τα οποία δραστηριοποιείται σήμερα είναι οι PMQ, Playground, George Gaudy και η θεατρική ομάδα του Άρη Μπινιάρη.