Βασίλης Λιώσης

Λιώσης

Ο Βασίλης Λιώσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με την τέχνη της τυπογραφίας. Από το 1980 μέχρι σήμερα ασχολείται με την φωτογραφική τέχνη.

Το μουσικό του ταξίδι άρχισε το 1996 μαθαίνοντας ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς στο τουμπελέκι με τον Μ. Κλαπάκη, στο νταούλι με τον Γ. Γευγελή και στο μπουζούκι με τον Ν. Ζαφειρίδη. Δύο χρόνια αργότερα είχε την τύχη να συναντήσει στην Ελλάδα τον Master Ravy Magnifique, δάσκαλο και μουσικό κρουστών και drums, ο οποίος ζει μόνιμα στο Παρίσι και έχει παίξει μαζί με σημαντικούς μουσικούς της jazz και άλλων μουσικών ειδών. Αφού παρακολούθησε έναν ευρύ κύκλο μαθημάτων στη σχολή του στο Παρίσι, κατέκτησε ένα πλήρες σύστημα μουσικής διαπαιδαγώγησης, που αφορά την εκμάθηση των κρουστών και τη συγκρότηση μεγάλων ομάδων, με στόχο την επικοινωνία τους μέσω της μουσικής. Το 1999 δημιούργησε την πρώτη σχολή Βραζιλιάνικων κρουστών στην Αθήνα με την ονομασία BATUCA. Στη συνέχεια δημιούργησε πολλές ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Παραδίδει μαθήματα σε δύο χώρους στην Αθήνα και σχηματίζει ομάδες ενηλίκων, με σκοπό την άμεση έκφρασή τους στο κοινό μέσω της μουσικής, και παράλληλα προσφέρει ταχύρρυθμα και ολοκληρωμένα μαθήματα σε σχολεία και δήμους για μεγάλα γκρουπ παιδιών (έως 150 άτομα) που παίζουν ομαδικά σε συναυλίες.

Η ανάγκη του να έχει πολλά κρουστά όργανα για τις μεγάλες ομάδες και η αγάπη του για τις κατασκευές τον ώθησαν στην κατασκευή διαφόρων μουσικών οργάνων.