Πρόγραμμα Μελιτζάzz

 

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019
20:45

Τοποθεσία: Φάμπρικα Πολιτισμού
Χορωδία Ενηλίκων Ν. ΚυνουρίαςΣυναυλία: “Τραγούδια της παλιάς Αθήνας”.Αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια.Εκδήλωση υπό την αιγίδα του αρχείου Τσακωνιάς”

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019
21:00

Τοποθεσία: Πύργος Τσικαλιώτη
“…κάπου αλλού”Εγκαίνια έκθεσης σύγχρονης τέχνης…κάπου αλλούΕγκαίνια στην αυλή του πύργου και παρουσίαση της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης και των πέντε καλλιτεχνών: Μπέττυ Ζέρβα, Ελένη Λύρα, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Σκουρογιάννης και Μαρία Ανδρομάχη Χατζηνικολάου.

21:30

Τοποθεσία: Αρχοντικό Τσούχλου
Cine-Μελιτζάzz“Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού ζώμου”. Παιδική ταινία (2018). Μαζί με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, ο δρυΐδης Πανοραμίξ ξεκινά ένα ταξίδι στον γαλατικό κόσμο αναζητώντας τον διάδοχό του, για να του μεταδώσει το μυστικό του Μαγικού Ζωμού.

21:30

Τοποθεσία: Πύργος Τσικαλιώτη

Ηairetis-Harper Συναυλία: Η δεξιοτέχνης αρπίστρια Maria Christina Harper και ο κρητικός λαουτιέρης Γιώργος Χαιρέτης δημιουργούν ένα πρωτότυπο ντουέτο που συνδυάζει τη μουσική παράδοση της Κρήτης με την πειραματική μουσική σκηνή του Λονδίνου.

23:00

Τοποθεσία: Πλατεία 25ης Μαρτίου
Χρήστος ΘηβαίοςΣυναυλία Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής υψηλών προδιαγραφών, από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, παρουσιάζει επιλεγμένες δικές του και ξένες δουλειές.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019
21:00

Τοποθεσία: Κέντρο Πληροφόρησης

«Ταξιδιάρικα πουλιά» Παρουσίαση : Η μετανάστευση στην ορνιθοπανίδα της Τσακωνιάς και του Πάρνωνα. Τόπος: «Κέντρο πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα», πρώην Δημοτικό σχολείο Βασκίνας.

21:30

Τοποθεσία: Αρχοντικό Τσούχλου
Cine-Μελιτζάzz“Ενας χωρισμός”. Ιρανική ταινία του σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί (2011) σπουδαία, καθηλωτική και πολυβραβευμένη (Oscar, Golden globes κ.ά.) Παίζουν: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Λεϊλά Χατάμι, Πέιμαν Μοάντι.

21:30

Τοποθεσία: Πλατεία Μερικάκη
George Kontrafouris piano trioΣυναυλία : Ο κορυφαίος Έλληνας πιανίστας της jazz Γιώργος Κοντραφούρης και το baby trio του παρουσιάζουν jazz standards, μελωδίες διαχρονικές και σύγχρονες αλλά και μια νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια.

23:00

Τοποθεσία: Πλατεία Ουράνη
HiggmenΣυναυλία : Οι Γερμανοί Higgmen ταξιδεύουν στην Τσακωνιά για να μας παρουσιάσουν τη δική τους rock άποψη, ένα “civilized pop” με δικές τους και ξένες συνθέσεις.

24:00

Τοποθεσία: Κεντρικός δρόμος Λεωνιδίου

DJ setΣυναυλία : Μουσικές ρυθμικές και χορευτικές μετατρέπουν τον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου σ’ ένα μεγάλο υπαίθριο bar.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019
20:30

Τοποθεσία: Φάμπρικα Πολιτισμού

“Μισεμός”Εκδήλωση: Ιστορίες αποχωρισμού, ξενιτιάς και αντάμωσης που μας διηγήθηκαν συμπατριώτες μας, παρουσιάζονται  βιντεοσκοπημένες, ενώ οι παρευρισκόμενοι μοιράζονται ζωντανά τις δικές τους ιστορίες, σε μια προσπάθεια εξόρυξης μνήμης και προφορικής ιστορίας από την κληρονομιά της Τσακωνιάς.

21:30

Τοποθεσία: Πλατεία Μητρόπολης

Βabo KoroΣυναυλία: Μια μουσική βόλτα στη Βαλκανική μας γειτονιά, πολύβουη, χάλκινη, μελωδική, χορευτική, σε ένα μπλέξιμο παραδοσιακών μουσικών με βαλκανικά ιδιώματα και πολυφωνίες, με δόσεις swing και τσιγγάνικης περιπλάνησης, rock αμεσότητα και λαϊκή απλότητα.

23:00

Τοποθεσία: Παραποτάμιος δρόμος (ΚΤΕΛ)

George ZervosΣυναυλία: Rock ‘n’ roll ρυθμοί με αστείρευτη ενέργεια, εκρηκτική σκηνική παρουσία, απόλυτη χορευτική διάθεση και πρόγραμμα που ξεσηκώνει.

24:00

Τοποθεσία: Κεντρικός δρόμος Λεωνιδίου

DJ setΣυναυλία: Μουσικές ρυθμικές και χορευτικές μετατρέπουν τον κεντρικό δρόμο του Λεωνιδίου σ’ ένα μεγάλο υπαίθριο bar.

:

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018
21:30

Τοποθεσία: Αρχοντικό Τσούχλου

Cine-Μελιτζάzz“1968”. Ταινία του Τάσου Μπουλμέτη (2018) με θέμα την ΑΕΚ, την ομάδα που δημιούργησαν το 1924 οι πρόσφυγες από την Πόλη και την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης μπάσκετ το 1968 στην Αθήνα.

22:30

Τοποθεσία: Πλατεία Ρολογιού

Σωτήρης ΣοφιάςΣυναυλία: Ο Σωτήρης Σοφιάς, με ερμηνευτική δεινότητα και υπέροχα βυζαντινά γυρίσματα, μας οδηγεί με την κομπανία του σε δρόμους ρεμπέτικους και λαϊκούς.

Παράλληλες εκδηλώσεις
3-7 Ιουλίου 2019
Έκθεση ζωγραφικής

Τοποθεσία: Πύργος Τσικαλιώτη

“…κάπου αλλού”Ομαδική Εκθεση σύγχρονης τέχνης με συμμετοχή πέντε καλλιτεχνών.

Έκθεση ζωγραφικής

Τοποθεσία: Φάμπρικα Πολιτισμού

“Πέτρος Μπάτσιαρης”Έκθεση ζωγραφικής του  Πέτρου Μπάτσιαρη
που έφυγε νωρίς και αναπάντεχα από κοντά μας, αφήνοντας πλούσιο έργο και μεγάλη στενοχώρια.

Έκθεση χαλιών

Τοποθεσία: Αρχοντικό Τσούχλου

Τσακώνικη υφαντικήΈκθεση χαλιών τσακώνικης υφαντικής. Εργαστήριο δημιουργίας χαλιών από τοπικές υφάντρες.

Έκθεση αντίκας

Τοποθεσία: Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη

 Εκθεση  αντίκας γραμμοφώνου, ραδιοφώνου και γραφο-μηχανών 1920-1960 στη reception του ξενοδοχείου.

Έκθεση αρχιτεκτονικής

Τοποθεσία: Πύργος Τσικαλιώτη

Έκθεση αρχιτεκτονικήςΞεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση αρχιτεκτονικής της Τσακωνιάς στον Πύργο Τσικαλιώτη.

Περιβαλλοντική ενημέρωση

Τοποθεσία: Κέντρο Πληροφόρησης

Η χλωρίδα του Πάρνωνα Ξεναγήσεις στο «Κέντρο πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα», πρώην Δημ. σχολείο Βασκίνας

Μόνιμη έκθεση Φάμπρικας

Τοποθεσία: Φάμπρικα Πολιτισμού

Ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση της Φάμπρικας για την Τσακώνικη ιστορία και παράδοση.

Δραστηριότητα

Τοποθεσία: Χώρος περιπτέρων

Τσακώνικη γωνιά και διάφορα προϊόνταΈκθεση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων, με γεύσεις και κεράσματα. Περίπτερα διαφόρων προϊόντων, βιβλίων, κοσμημάτων, χειροτεχνιών κ.ά..

Δραστηριότητα

Τοποθεσία: Πλατεία Ηρώων

Τοίχος αναρρίχησηςΤοίχος αναρρίχησης για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ.