Μελιτζάνες τηγανητές σκορδαλιά

placeholder

Μελιτζάνες τηγανητές σκορδαλιά

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες κανονικές τσακώνικες
  • 10 κανονικές πατάτες
  • 300 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 μπολ φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι ξύδι
  • Λάδι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο κανονικές

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την σκορδαλιά: Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βράζουμε. Τις περνάμε στο μύλο να γίνουν πουρές. Καθαρίζουμε την καρυδόψιχα και την τρίβουμε πολύ ψιλή. Ανακατεύουμε τον πουρέ, την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, το ξύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και όσο λάδι χρειαστεί για να είναι η σκορδαλιά πηχτή.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε φέτες, όπως επιθυμούμε (κατά μήκος ή σε ροδέλες). Τις τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Για να τις τηγανίσουμε μπορούμε να τις αλευρώσουμε ή όχι. Σερβίρονται σε πιατέλα μόνες και συνοδεύονται με ένα μπολ όπου έχουμε τη σκορδαλιά.
[info]Συνταγή από την κα. Ρ. Λαγομιτζή, Λεωνίδιο[/info]