Πόπη Τσουκάτου – Έκθεση φωτογραφίας

Οι φωτογραφίες της Πόπης Τσουκάτου, παρακαταθήκη χρονικής συνέχειας από το 2005 έως το 2010, είναι το “μάτι” του φακού και της ψυχής της από τις περιπλανήσεις της στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Ισραήλ, στην Κούβα, στην Ισπανία, στην Αίγυπτο, στη Γερμανία, στη Νορβηγία, στην Εσθονία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα.
Η αίσθηση για τη ζωή που πηγάζει μέσα από τις φωτογραφίες της δεν διαχωρίζεται. Δεν κατηγοριοποιείται σε πατρίδα, τάξη, θρησκεία, δύναμη, έρωτες. Μετουσιώνεται σε μια φυσιολογικά συνοδευτική ύπαρξη της δικής της ζωής με αυτή των άλλων που αποθανατίζει. Γίνεται λοιπόν ταυτόχρονα ηθοποιός και θεατής, ένας αυτοσχέδιος μύστης που καταγράφει ευλαβικά, που συμπυκνώνει το αίσθημα χωρίς να νουθετεί.

People world

Στο φωτογραφικό της λεύκωμα “People World” (εκδόσεις Cube art editions) αποτυπώνεται η αγάπη της για τα ταξίδια και τους ανθρώπους. Καταφέρνει να διηγηθεί ιστορίες από τη ζωή τους, φέρνοντάς τους κοντά μας, κάνοντάς μας να τους αισθανθούμε δικούς μας ανθρώπους.
Η έκθεση “People World” θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Μελιτζάzz Unlocked 2015, στην εξαιρετική καμάρα του Πύργου Τσικαλιώτη.

Περισσότερα: