Παιδική batucada μελιτζάzz

paidikh_batucada

Μάθε παιδί μου κρουστά… και παίξε στο μελιτζάzz!

Το φεστιβάλ μελιτζάzz προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε παιδιά, με στόχο τη δημιουργία μπάντας κρουστών παιδικής batucada μελιτζάzz 2014.
Σε 3 δίωρα μαθήματα οι νεαροί κρουστοί θα μάθουν τα μυστικά των βραζιλιάνικων κρουστών και θα μυηθούν στον ρυθμό, την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Κατόπιν θα σχηματίσουν μια μπάντα κρουστών batucada, η οποία θα συνδυαστεί με τους καλλιτέχνες των βραζιλιάνικων χορών και θα παρουσιάσει τη δουλειά της στο φεστιβάλ! Δάσκαλος και καθοδηγητής ο Βασίλης Λιώσης, πρωτοπόρος στα βραζιλιάνικα κρουστά και στον τρόπο διδασκαλίας τους στην Ελλάδα.

Λεπτομέρειες συμμετοχής:

  • Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
  • Τα μαθήματα είναι δωρεάν, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
  • Θα επιλεγούν 40 παιδιά, με σειρά προτεραιότητας εγγραφής.
  • Τα 3 μαθήματα θα γίνουν στον χώρο της Φάμπρικας, την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο στο 19:00.
  • Τα παιδιά θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο φεστιβάλ! Στόχος είναι, αμέσως μετά το μάθημα του Σαββάτου, να ακολουθήσει παρέλαση batucada και συμμετοχή στην εκδήλωση των βραζιλιάνικων χορών, στις 21:00, στην Πλ. 25ης Μαρτίου.

Συμμετοχή

[info]Δηλώστε ελεύθερα συμμετοχή, στέλνοντας e-mail στο melitzazz.festival@gmail.com ή μέσω της σελίδας επικοινωνίας. Γράψτε μας το όνομα του παιδιού, την ηλικία του και ένα τηλέφωνο επαφής.
Παρακαλούμε σκεφτείτε ότι θα ήταν καλό όσα παιδιά ξεκινήσουν να μην εγκαταλείψουν, ώστε να σχηματιστεί η μπάντα για την παράσταση του Σαββάτου.[/info]
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κάτι σαν αυτό, σε ρυθμό samba:

ή σαν αυτό, σε ρυθμό sinte: